اعمال‌قانون ۳۰۶۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۵ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۱ مهر ۱۴۰۳) پلمب واحد‌های صنفی شغل مزاحم و انبار‌های ضایعات متخلف در مشهد حفاری طولانی‌ترین مسیر قطار شهری مشهد به میدان امام علی (ع) رسید آغاز عملیات جمع‌آوری تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب اسلامی از ۱۵ مهر ۱۴۰۳ مردم مشهد پس از وعده صادق ۲ | شادمانی مردم مشهد در پی حمله قدرتمندانه موشکی ایران به رژیم صهیونیستی + فیلم (۱۰ مهر ۱۴۰۳) تمام پرواز‌های فرودگاه مشهد لغو شد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) خانه‌های تاریخی مشهد، آماده حضور علاقه‌مندان است تجمع ضدصهیونیستی کادر درمان مشهد در اعلام آمادگی اعزام به لبنان + فیلم (۱۰ مهر ۱۴۰۳) قدمت تونل تاریخی میدان ده دی تقریبا ۱۰۰ سال است تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد + فیلم گذری بر تاریخ و پیشینه روستایی بسیار قدیمی در شرق مشهد | ردپای قزاق‌ها در «پاوا» ایجاد و توسعه زیرساخت‌های رفاهی برای بانوان مشهدی در شورای ششم در شش‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶۰ میلیون سفر از طریق ناوگان اتوبوس‌رانی شهرداری مشهد انجام شده است برگزاری نشست «شناسایی رسانه‌های رسمی و غیررسمی فعال در حاشیه شهر و میزان ضریب نفوذ رسانه‌های مشهد در حاشیه شهر» بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی قطعات متروی مشهد نرخ‌نامه ۱۴۰۳ پارکینگ‌های طبقاتی روباز و دارای‌سقف در مشهد اعلام شد مدیریت شهری مشهد پای‌کار برگزاری شایسته دیدار تیم‌های ملی ایران و قطر است ترافیک پرحجم در میدان‌های جمهوری اسلامی و فلسطین و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۹ مهر ۱۴۰۳) پاسخی برای ممنوعیت چادر زدن در سطح شهر مشهد | شهرداری در بوستان غدیر میزبان زائران است ساخت جمعه بازار خودروی مشهد تا پایان دوره ششم مدیریت شهری فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد
سرخط خبرها

دانش، خلاقیت و توسعه پایدار شهری

  • کد خبر: ۱۰۵۱۷۷
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷
دانش، خلاقیت و توسعه پایدار شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

امسال که به برکت نام سال، بحث «دانش بنیان ها» داغ است، باید به یکی از سطوح مهم فعالیت آن‌ها یعنی «گستره شهری» بیشتر از گذشته پرداخته شود. شهر‌های پیشرو اصولا بر محور دانش و دانایی حرکت می‌کنند، به گونه‌ای که تمام روند‌ها و فعالیت‌های آن‌ها دانش بنیان است؛ دانشی که به پشتوانه نظام‌های خلاق و نوآور، تولید و در تمام عرصه‌های عملیاتی جاری می‌شود.

با گسترش روزافزون «شهری شدن» زندگی آدمی، مفاهیم مربوط به توسعه پایدار بیشتر محل توجه قرار گرفته است. توسعه پایدار شهر، پیامد نگاه مدرن به عدالت اجتماعی، فضایی و محیطی در شهر است. شهر‌های توسعه یافته مولد خلاقیت هستند و توانایی افزودن بخش‌های جدیدی به ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مدیریتی شهر را دارند.

خلاقیت، راهگشای بهره وری است و زمانی که مدیریت و اداره امور شهر با درنظر داشتن و پیروی از اهداف، سیاست‌های ملی، اقتصادی و اجتماعی کشور همراه شود، توسعه پایدار و همه جانبه مناطق شهری رقم خواهد خورد. توسعه شهرنشینی، شکل گیری کلان شهر‌ها و جهان شهر‌ها و سایر تحولات حاصل از آن، سبب شده است که ضرورت به کارگیری رویکرد‌های نوین برای اداره شهر‌ها احساس شود.

در همین راستا مدیریت شهری برای دستیابی به توسعه پایدار باید رویکرد دانشی و مبتنی بر خلاقیت و نوآوری را در عرصه‌های زیر دنبال کند:

«حداقل سازی پیامد‌های زیست محیطی»، «حداقل سازی مصرف منابع تجدیدناپذیر» و «بهره برداری از منابع تجدیدپذیر». به عنوان مثال با کاهش شدید بارندگی در سال‌های اخیر بسیاری از شهر‌های کشور در آستانه بحران آب و چالش «تشنگی سخت» قرار دارند که باید با بهره مندی از شیوه‌های علمی و خلاقانه، مدیریت بهینه برای این منبع مهم و حیاتی صورت پذیرد.

برای تحقق اهداف فوق و دسترسی به توسعه پایدار باید در حوزه‌هایی همچون کاهش استفاده از خودرو‌های شخصی، کاهش مصرف منابع و تولید آلودگی در شهر، کاهش آلایندگی‌های صنعتی، افزایش فشردگی کالبدی در توسعه شهری، حفاظت و احیای نظام‌های طبیعی شهری و مناطق پیرامونی، کاهش مصرف منابع شهری و منطقه ای، بهبود زیست پذیری اجتماعات بشری، پایندگی و تقویت اقتصاد شهری و اصلاح نظام اداری و حکمرانی شهری، راهکار‌ها و سیاست‌های دانش محور و خلاقانه درپیش گرفته شود.

امروزه با توسعه فناوری ثابت شده است که «دانش» توام با «خلاقیت»، قدرت آفرین و در بسیاری از زمینه‌های اداره شهر‌ها و کشور‌ها راهگشاست، لذا هرقدر در این حوزه‌ها اهتمام بیشتری شود، روند توسعه پایدار سرعت بیشتری خواهد گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->